Sastāvdaļas:

  • 150 g svaigu nomizotu biešu, smalki sarīvētas
  • 3 vidējas olas
  • 200 g sviesta, istabas temperatūrā
  • 135 g baltā smalkā cukura
  • 1 apelsīna miza, smalki sarīvēta
  • 1 apelsīna sula
  • 160 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls

krēmam:

  • 150 g krēmsiera
  • 100 g grieķu jogurta
  • 150 g baltās šokolādes, salauzīta gabalos

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu un ar cepamo papīru izklāj lielu kūkas formu 23 cm diametrā ar noņemamām maliņām.
  2. Bļodā liec sviestu un cukuru un puto 7 minūtes, līdz masa kļuvusi gaisīga. Tad ļoti lēnām pievieno olu (apmēram sešos piegājienos). Jo mazākiem piegājieniem pievienosi, jo masa būs gaisīgāka. Pēc katras pievienošanas turpini putot vismaz minūti. Kad viss pievienots, izslēdz mikseri.
  3. Tad pievieno miltus, cepamo pulveri un sāli, tos izsijājot caur sietiņu. Pievieno apelsīna mizu un sulu un visu samaisi. Tad beigās pievieno bietes un iemaisi. Nemaisi pārāk aktīvi, bet lēnām, tomēr lai viss samaisās.
  4. Lej mīklu formā un liec krāsnī cepties 40–50 minūtes, līdz centrā iedurts kociņš iznāk ārā tīrs. Izņem no krāsns un atdzesē tāpat formā. Tikmēr pagatavo krēmu.
  5. Kad kūka atdzisusi, tai pārsmērē krēmu un uzber sakapātas kakao pupiņas vai melno šokolādi.
  6. Krēms. Katliņā ielej ūdeni apmēram 3 cm, uzvāri. Kad ūdens burbuļo, nogriez pavisam mazu liesmu, liec virsū bļodu, kas atbalstās uz katla maliņām un nesaskaras ar ūdeni, tikai ar tvaiku. Bļodā liec šokolādi un kausē uz tvaika. Kad šokolāde labi pakususi, tad to apmaisi, pakausē vēl, līdz vairs nav neviena gabaliņa.
  7. Bļodā ar putojamo slotiņu vai mikseri samaisi krēmsieru ar jogurtu. Tad, turpinot maisīt, lēnām pievieno šokolādi. Samaisi un liec bļodu ledusskapī, lai atdziest un kļūst stingrāks.