Sašauts Krievijai draudzīgais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico. Valdības vadītāja stāvoklis esot dzīvībai bīstams.


2024.gada 15.maijā sašauts Kremlim draudzīgais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico. Viņa stāvokli vērtē kā dzīvībai bīstamu un turpmākās stundas būšot izšķirošas.


FOTOGALERIJĀ INCIDENTS/ATENTĀTS UN FICO DRAUDZĪBA AR putinu un Orbānu.



#Fico #Slovakia

Uzziņai:

Fico sašauts Handlovas pilsētā apmēram 150 kilometrus no galvaspilsētas Bratislavas un nogādāts slimnīcā. Ziņo, ka aizturētais šāvējs ir 71 gadu vecais Levices iedzīvotājs, rakstnieks un opozīcijas partijas "Progresīvā Slovākija" atbalstītājs Jurajs Cintula, kaut gan oficiāli tas vēl nav apstiprināts. Apgalvo, ka pirms šaušanas viņš kliedzis: "Robo, panāc šurp!".

59 gadus vecais Fico tika sašauts, kad iznāca no vietējā kultūras centra, kur notika valdības sēde. Uz viņu raidīti četri šāvieni, lodes trāpījušas Fico vēderā, krūtīs un rokā. Ievainoto Fico apsargi ienesa automašīnā un nogādāja slimnīcā, viņa stāvokli vērtē kā dzīvībai bīstamu, tuvākās stundas būs izšķirošas. Pašlaik viņš atrodas Banskas-Bistricas slimnīcas reanimācijā.


Slovākijas premjerministrs Roberts Fics tika sašauts pēc valdības apspriedes Handlovā. 71 gadu vecais šāvējs arestēts.

Slovākijas prezidente Zuzana Čaputova asi nosodīja "brutālo un nežēlīgo" uzbrukumu Fico, arī Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena nosodīja "zemisko uzbrukumu".

Ubrukumu nosodījis arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, norādot, ka "neskatoties uz dažādām politiskajām ideoloģijām, vardarbība ir pilnībā nepieņemama lieta".

Vācijas kanclers Olafs Šolcs izteicis šoku par "zemisko uzbrukumu" Fico, taču Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns paudis "dziļu šoku" par "briesmīgo uzbrukumu savam draugam".