FOTO: Kā Binnija un Duļevska supervistu gatavoja
Foto 2 no 16
Kulinārās baudas vakarā – meistarklases un zvaigžņu pavārmākslas cīņasTveicīgajā jūlija ceturtdienas pievakarē, kad daudzi rīdzinieki bija devušies atpūtas gaitās, bija ceļā uz pozitīvām izklaidēm ārpus metropoles, pašā Vecrīgas sirdī, 3 pavāru restorānā „Tam labam būs augt” notika možs un atraktīvs kulinārās baudas vakars un meistarklase, uz kuru viesus pulcēja KG GROUP, Baltijā lielākā pārtikas ražošanas uzņēmumu grupa.Ar kulinārijas noslēpumiem viesus priecēja šefpavārs Ruslans Bolgovs, kura uzraudzībā Binnija Ārberga, Jana Duļevska un Elita Patmalniece no smalkām dāmām ātri pārtapa virtuves pavēlniecēs, katra pagatavojot kādu īpašu ēdienu un izmantojot „KG Group” produkciju. Pirmā ēdienu pagatavoja Jana, taču viņas recepte neparedzēja ēdiena cepšanu, dodot laika handikapu pār sāncensēm. Par pasākuma saviesīgo noskaņu rūpējās Egils Zariņš un mūziķu kameransamblis, bet saviesīgās sarunās par „KG Group” produktiem un dažādiem „īpašās vistas” pagatavošanas „knifiem” grima sabiedrībā populāras personas. Viņu vidū bija gan politiķi, gan mākslinieki un citas prominences. Nopietni virtuves paraugdemonstrējumos noraudzījās eks-premjers Valdis Birkavs ar kundzi Marinu Dianovu, Māris Gulbis, TV leģenda Žaklīna Cinovska, multimākslinieks Artis Dzērve, pasaules apceļotājs Jānis Vaišļa, miljonāre Svetlana Loeva ar meitu Kristīni, Mazliet vēlāk Elita Patmalniece atklāja, ka vistas gaļu gatavo labprāt, gan cepeškrāsnī, gan uz grila. Elitas Patmalnieces vistas receptei nepieciešamās izejvielas:Vistu spārniņiRozīnesKurkumaKanēlisĶiploksMedus citronsPamarinē, cep cepeškrāsnīMāksliniece uzsvēra, ka izvēlas tikai svaigus produktus, kurus labprāt mīl pati gatavot.Kad kādā pārtraukumā Žaklīna Cinovska devās ārā, pie Zviedru vārtiem nodoties vakaram un telefonsarunai, iztraucēta šajā nodarbē viņa nedusmojās, bet padalījās vērīgumā: atsevišķus KG Group produktus viņa jau manījusi dažu veikalu plauktos.Jānis Vaišļa dalījās savu ceļojumu laikā Okeānijā noskatītā gaļas pagatavošanas metodē, kuru parasti izmanto veselas cūkas pagatavošanai, bet tā lieliski noder arī tītara vai vistas izcepšanai „lauka apstākļos”: veselu vistu ievīsta palmu lapās, ieliek bedrē un virsū saliek akmeņus. Tad virs krāvuma sakur uguni un ļauj karstajiem akmeņiem sildīt cepeti. Viss noslēpums ir lēnā un ilgā gatavošanā, kurā produkts padodas īpaši sulīgs un mīksts.Egila Zariņa iecienītā vista parasti tiek gatavota cepeškrāsnī:Vistas filejaĶiplokiMedus SinepesVistu ierīvē ar saspiestiem ķiplokiem un medu, šeit ļoti labi iederoties arī sinepes. Vēl Egils Zariņš iecienījis jogurta marinādi, bet īpašu efektu viņš māk panākt, vistai pievienojot biešu sulu, kas maina ēdiena krāsu uz sulīgi sarkanu, šis vizuālais triks ietekmējot arī garšas nianses.Vakara galvenais notikums bija Ruslana Bolgova četru ēdienu vakariņas, ko ievadīja īsa produktu un to priekšrocību prezentācija. Kā pirmais ēdiens tika pasniegta makaronu zupa Āzijas gaumē, kura tapa no „KG Group” ātri pagatavojamo nūdeļu paciņām Dorea, kuru sastāvā nav nekādu konservantu un garšas pastiprinātāju. Zupas dekors bija saistīta ar viesus uzjautrinoša konkursa jautājumu, proti: kādi ziedi bija šajā zupā? Pareizā atbilde bija – tulpes, jo patiešām zupa tika pasniegta ar vistas spārniņa tulpīti, kas ir vēl viens no īpašajiem „KG Group” produktu jaunumiem. Prosecco vīns bija īsti atbilstošs laikam un vietai, un vakars turpinājās ar vistas gaļas ruletītēm ar tagliatelli makaroniem ar biešu garšu, ko papildināja viegli apgrauzdēts parmas šķiņķis. Vīna glāzēs vieglo itāli aizstāja ne mazāk vasarīgas vācu Riesling, un trešais ēdiens bija vienkāršs un reizē ģeniāls. Vistas šķinķīši ar bulguru un carbonara mērci ar vaniļas garšu. Neparastais garnējums bija grūts uzdevums vakara dalībniekiem, bet Ruslans drīz vien atklāja, ka ceļā uz Rīgu viņu pārsteidzis ziedošs griķu lauks, neatpazīstamie ziediņi bija mūsu pašu laukos nesen saplūkti griķu ziedi.Gardo ēdienu un plašās kulinārās informācijas raisīto omulīgo sāta sajūtu pilnībā nostiprināt palīdzēja deserts. Tā pamatā bija divi „KG Group” ražoto īpašo miltu maisījumu veidi, no kā tapa balts un brūns keksiņš. No miltu maisījuma gatavotais kekss bija mīksts un gards, ko nodrošina īpašā maisījuma recepte, bet piedevās šoreiz bija šokolāde, mellenes, upenes, īpaša mērcīte no uzvārītas apelsīnu sulas, izņemta apelsīna mīkstuma, kam pievieno dedzinātu brūno cukuru, ķiršus un kanēļstandziņu, kuru tikai īsu brīdi turams mērcē un tad to izņem. Kā skaists akcents deserta dekorā zaigoja zilās … rudzupuķes. Ko no „KG Group” produktiem gatavoja Binnija Ārberga, Jana Duļevska un Elita Patmalniece?Binnija gatavoja grauzdiņus ar tartara mērciIzejvielas:Maize, cepta no īpašā „KG Group” baltmaizes miltu maisījuma. Vidēja biezuma šķēles viegli apgrauzdē tosterī.Mērce:MajonēzeĶiploksSmalki sagriezts zilais sīpolsMarinēts gurķisVārīta olaElita „uzbūra” pankūkas, kuru pamatsastāvdaļa arī bija no īpašo miltu maisījumu sortimenta, šis maisījums paredzēts speciāli pankūkām.Izejvielas:pankūku miltu maisījums, 375gAptuveni ½ litrs pienaApelsīnsKonjaks, 40gSaldējumsApelsīnam izspiež sulu, izņem mīkstumu un kopā ar konjaku un saldējumu pievieno gatavajām pankūkām.Jana Duļevska 3 pavāru restorāna virtuvē pagatavoja Pastu ar pesto un prosscuto šķiņķiTam nepieciešams:„KG Group” pasta makaroniSvaigs baziliksTējkarote apgrauzdētu ciedru riekstuŠķipsniņa sālsMelnie pipari60ml olīveļļasĶiploka daiviņaVisu pārkaisa ar sadrupinātu prosscuto šķiņķi.„KG Group” piedāvā arvien jaunus no vistu gaļas gatavotus produktus, kuri savas daudzveidības un kvalitātes dēļ ir iekarojuši stabilu vietu pārtikas produktu tirgū. Piedāvātajā pusfabrikātu sortimentā ietilpst no vistas gaļas pagatavoti marinēti produkti. „KG Group” ražo arī miltus un miltu izstrādājumus, makaronus ātrai pagatavošanai un auzu pārslu brokastu putras un mājdzīvnieku pārtiku.„KG Group” saknes ir meklējamas 1890. gadā, kad tika uzsākta Kauņas dzirnavu celtniecība. Laika gaitā apvienojot pārtikas ražošanas uzņēmumus, „KG Group” ir izveidojies par lielu un plaukstošu uzņēmumu ar vairāk nekā 3100 darbiniekiem.