Kristīne Strode, Latvijas pavāre, atklāj, kas drīzumā izkonkurēs kafiju

Uz rakstu
 (Bilde 4)
Foto 4 no 11
Pagājušā gadā izstādē „Riga Food” spraigā cīņā titulu „Latvijas pavārs 2014” ieguva restorāna „Trīs naži” jaunā un talantīgā pavāre Kristīne Strode, kura netur sveci zem pūra un sniedz padomus šī gada konkursantiem. Vēl viņa ir atradusi lielisku alternatīvu iecienītajam aromātiskajam dzērienam – kafijai, kas drīzumā kļūs par trendu. „Mans jaunākais atklājums, kas noteikti kļūs par trendu, ir tēja no kafijas pupiņu čaumalām jeb ķiršapvalka. Tējai ir patīkama garša – ar žāvēto augļu un citrusa notīm, mežrozīšu un bišu vaska pieskaņu. Kā radīta vasarai! Nopietns konkurents kafijai,’’ stāsta daudzsološā pavāre Kristīne Strode, norādot, ka pagaidām Latvijā šo dzērienu var baudīt kafijas grauzdētavā-kafejnīcā „Rocket Bean Roastery”. Kristīne uzsver, ka labam pavāram nepārtraukti jāmeklē jaunas garšu kombinācijas. Šī gada konkursa ”Latvijas pavārs” dalībniekiem pavāre iesaka nebaidīties taujāt pēc padoma un slīpēt savas prasmes: „Kolīdz ir zināmas konkursa ēdienu obligātās sastāvdaļas, sāciet gatavot un aiciniet testētājus – gan pieredzējušus pavārus, gan vienkārši draugus. Pagatavojiet visus sešus ēdienus vismaz trīs reizes un ieklausieties viņu viedokļos!” Pati Kristīne pēc padoma vēršas, kā viņa pati saka, pie skolotāja – šefpavāra Artūra Taškāna, kurš viņai iemācīja ne tikai disciplīnu un gatavošanas smalkumus, bet arī iedrošināja pieteikties konkursam „Latvijas Gada pavārs”. „Lai arī es pati sev neticēju, viņš teica, ka es to spēju!” – tā Kristīne. Pieteikties konkursam „Latvijas pavārs 2015” un ceļojošās balvas „Reaton Zelta pavārnīca” izcīņai pavāri aicināti līdz 1. augustam, iesniedzot mājas darbu – karstās uzkodas recepti, kuras pagatavošanā jāizmanto Latvijas sams un diļļu sēklas, pamatēdiena recepte no veselas pīles un kāļiem. Tāpat arī deserta recepte, kuras pagatavošanā jāizmanto kaltēti liepziedi, Līcīšu klasiskais kazassiers, svaigās avenes un melnās kastes produkts. Pēc mājas darbu izvērtēšanas konkursa finālā iekļūs astoņi labākie dalībnieki. Finālistu atlasi veiks Latvijā strādājošu pavārmeistaru un lietpratēju žūrija, izvērtējot anonīmos mājas darbus. Sacensību finālisti tiksies 4. septembrī izstādē “Riga Food 2015”, lai gatavotu ēdienus pēc pašu izstrādātajām un iesūtītajām receptēm. Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems medaļas un sertifikātus, kā arī sponsoru un atbalstītāju sarūpētās balvas. Konkursa uzvarētājs saņems ģenerālsponsora SIA „Reaton, LTD” ceļojošo „Reaton Zelta pavārnīcu”, kā arī naudas balvu – 1000 eiro. Sacensību nolikumi un pieteikuma anketa atrodama biedrības „Pavāru klubs” mājaslapā www.chef.lv/ un izstādes “Riga Food” mājaslapā www.rigafood.lv/. Sacensības rīko biedrība “Pavāru klubs” sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1. Kā zināms, pārtikas izstāde Nr. 1 Baltijā – „Riga Food 2015” notiks no 2. līdz 5. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi „Riga Food” jau ceturto gadu papildina Gastronomijas festivāls, kā arī plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma.  Sekojiet līdzi izstādes jaunumiem mājaslapā: www.rigafood.lv/ un sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood; twitter.com/Riga_Food